Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Kaffe for pyser.

Det er rolig rundt meg. Kaffekoppen er tom, noe som egentlig betyr at jeg har fått i meg litt mer kaffe enn jeg faktisk har godt av. Trøster meg selv med at jeg  i løpet av månedene på Modum lærte meg å drikke kaffe med melk. I starten så var det rett og slett fordi jeg syns kaffen var altfor varm, jeg klarer ikke å drikke så fryktelig varme væsker. Når jeg skulle ta en kopp kaffe i full fart før jeg skulle et eller annet, så ble det til at en melkeskvett gjorde susen og lagde kaffen passe varm. Nå syns jeg ikke det er godt med svart kaffe,- nå trenger jeg melkeskvetten.

”Kaffe for pyser”, leste jeg i en meningsytring i Bergensavisen her om dagen. Han som hadde skrevet dette mente at kaffe skulle drikkes svart, ikke blandet med alt mulig tull.

Så tenker jeg at så deilig da, å kunne tenke at er min kaffelatte en drikk for pyser, ja så klarer jeg i alle fall å tåle å være der, i kategori pyse i denne sammenhengen.

Og jeg tror det er bedre for kroppen å drikke kaffe med melk uten sukker, enn den som er bare svart.

Jeg kjenner at jeg er nede i en eller annen bølgedal fortiden. Det har vært for mange opplevelser siden nyttår. Noen gode, og mange ikke så veldig gode. De mange ikke så veldig gode setter fortsatt for kraftige og langvarige spor. Jeg klarer liksom ikke komme ut av de snirklene som skrur meg ned. Jeg blir med alt for langt ned, og finner ikke det sporet som og tar meg over i litt lettere farvann igjen. Ikke helt enda i alle fall.

Så når den slitenheten får lov til å ta så stor plass, så genererer det på et vis enda mer som ikke er helt på plass. Utålmodighet, irritasjon, slitenhet igjen, vonde ører og øyekatarr. Alt som krever krefter jeg ikke føler jeg har.

Og det har liksom ingen ende, i en tankeaktivitet som bare teller det som ikke er greit.

Fordi det er mye som er greit også.

Bautaen er blitt feiret, opp og ned og i mente. Gode minner både fra besøk her hjemme, fra hyttetur og familietreffet vi hadde på Gol. Å bli 60 år krever.

Jeg har vært med på et skrivekurs. Å få tilbakemeldinger på eget skrivearbeid har vært berikende for meg.

Jeg har meldt meg på et nytt kurs i design og redesign. Litt for spennende til å si at jeg gleder meg, men jeg trenger å komme meg ut av huset mitt.

Og jeg har kjøpt meg en bok. Tenk det, jeg har tenkt å lese en bok. Det er lenge siden sist,- men nå skal jeg faktisk lese Brené Brown sin bok som heter ”Uperfekt, våg å vise hvem du er”.

Jeg har lest innledningen, og jeg prøver å finne den roen som skal til for å lese et kapittel. I første omgang er målet å lese et par sider om gangen. Jeg vil gjerne lese denne boken fordi jeg tror den kan gi meg noen refleksjoner og kanskje litt motivasjon til å fortsette å stå i det arbeidet jeg står i, hver eneste dag.

Det å våge å være,- og så får det være godt nok.

Bilde

Ringer i vannet

4 kommentarer

 1. Livet tar lang tid, får jeg lyst til å si. Å akseptere at det vonde også er en del av livet, er vel noe av utfordringen vi har. Vi blir hele tiden fortalt at det bare skal være plass til det som er godt, og så hopper vi over en del av livet som fyller mange av dagene og enda flere tanker. Å få livets kabal til å gå opp, er vanskelig hvis vi bare anerkjenner det gode som livsinnhold.

  Ønsker deg gode dager fremover og håper at ting blir lettere snart.

  • Takk, for gode ønsker. Ja, livet tar fryktelig lang tid. En nydelig beskrivelse;)

 2. Sol

  Jeg har drukket kaffe med ( mye ) melk i mange år…. 🙂 fordi jeg liker det !! 🙂
  Jeg skjønner du blir lei, og føler at der er sirkler som a» skrur deg ned»… Men jeg vil likevel oppmuntre deg og si at du har gjort mange etapper hardt arbeid siste året 🙂 etapper jeg tror vil bringe deg inn i roligere farvann…
  Snart må vi ha oss en kopp kaffe latte på kafe 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: