Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Jeg ønsker å være genuin.

Å være genuin betyr å være ekte, uforfalsket  og naturlig.

Det som fikk meg til å reflektere rundt dette i dag er CesilieTS sin FB side, der hun formidler stikkord for et foredrag hun skal holde i Tromsø, hvor hun oppfordrer til å være genuin, også digitalt. Jeg skriver blogg og deler den digitalt. Men klarer jeg å være genuin?

Jeg tror de fleste mennesker har ønske om å være genuine. Det er litt skummelt, fordi det føles nesten som litt selvskryt.

Og det høres ganske fint ut, fordi da må vi jo være oss selv, og hvem vil ikke det? Selv om vi kler oss slik at vi kan ligne mest mulig på idolet vårt, velger den hårfrisyren som er mest moderne, enten vi liker den eller ikke, hører på musikken som “alle andre” lytter til, og vi har det alltid bare veldig bra, svarer vi når noen spørr om dette, fordi vi tror at det er det alle de andre liker å høre.

Joda, noen mennekser våger å være seg selv. De våger å vise verden der ute hvem de er og hva de står for, men jeg tror de fleste av oss sliter med å våge. En i/av mengden, er tryggere enn en som viser seg frem.

Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg vet at for min del så handler dette i stor grad om hvordan jeg tror andre oppfatter meg. Hva andre tenker om det jeg er og det jeg formidler. Frykten for den stigmatiseringen jeg vet er der, også fordi jeg har fått psykiske utfordringer som følge av det jeg har opplevd.

Men er det sånn at jeg blir annerledes som person selv om jeg syns livet har blitt litt ekstra vanskelig å være i?  At min egenverdi blir mindre? Min genuinitet? Slik jeg gjerne  tror de dagene det meste går i grått.

Jeg syns for eksempel det er vanskelig å sette grenser, fordi jeg mange ganger tror at det jeg mener ikke er godt nok. At jeg må rette meg etter det andre måtte tenke og mene fordi jeg har så stort behov for å være god nok.  Setter jeg grenser kan jeg kjenne på fryktelig dårlig samvittighet, fordi jeg kanskje får tanker om at “noen” syns at det hadde vært bedre for dem om jeg ikke hadde gjort det. Det genuine, det ekte, naturlige og uforfalskede for meg er å gjøre det andre forventer, – det gjør meg ikke godt på lang sikt. Men der og da, er det det som er det enkleste. Det som er mest naturlig for meg. Kanskje fordi jeg trenger beskytte noe i meg selv der og da, som jeg ikke er klar til å møte.

Jeg tenker at hadde jeg hatt en strategi for å “please” den andre, så hadde det genuine forsvunnet. Da ville jeg ikke vært genuin.

Likevel tenker jeg at det jeg velger å dele er genuint. Og da våger jeg å tenke at jeg er genuin, selv om tanken min bak det å dele er at jeg gjør det fordi jeg tror andre kan dra nytte av å lese at en kan være ekte, uforfalsket og naturlig uten at det trenger å bidra til stigmatisering. Dette er iallefall det jeg drømmer om, men er det sånn det er? Kanskje jeg trenger å bli realitetsorientert?

Bilde

Oskarpusen er ekte, uforfalsket og naturlig, kanskje noen opplever det som litt provoserende?

5 kommentarer

 1. mette

  Så fint innlegg! Det er ikke alltid så lett å være 100 % genuin. Det krever mye av oss dersom vi skal våge å skille oss ut fra mengden. Men fy så tilfredstillende det er når jeg/vi/du tør å være akkurat den vi er! Hver gang jeg tenker: «æsj, hva tror de menneskene om meg som gjør som jeg gjør i forhold til ungene, eller hva det måtte være» Men så sier jeg inni meg: «Dritt heller, de får tenke det de vil»
  Oskarpusen er søt også ❤
  Hilsen mette

  • oskarpusen er genuin vet du…ja..det er viktig å tro på tror jeg, at vi er så godt vi kan,- og kanskje det er det som er det genuine?takk for hyggelig respons og kos deg videre i dagen din!

 2. sol

  Grenser / god nok ; mye energi på vidvanke hos meg pga dette dilemmaet …. 😦
  Egentlig ønsker jeg bare å være meg — OG genuin….

  DIN EGEN VERDI er større enn du tror !!

  • Kan jeg bare reversere dette svaret? Klem mi gode Sol!

 3. sol

  🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: