Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Innesnødd i mai

Egentlig en fin metafor det , på hvordan det noen ganger kan føles, å være innesnødd sånn i direkte overført betydning. Men i dag er det både metafor og virkelighet, for det snør virkelig.

Hadde glasset vært halvfullt og ikke halvtomt, så hadde jeg vel tenkt at du verden, dette er eksotisk det, når jeg tittet ut vinduet i dag tidlig. Sånn noen sekunder etter en melding som spurte: ”Har du vinterdekk på bilen”?

Har sko med pigger også jeg, kan jo ta dem på i dag når jeg går ut, eller om jeg går ut. De er lite brukte denne vinteren, det er ikke fordi jeg ikke har kunnet, men fordi det har vært snøstorm i livet mitt. Skulle kanskje brukt de piggskoa litt oftere, kunne sparket litt bedre i fra da. Fått litt fotfeste kanskje?

For det er vel egentlig det det handler om,- om en klarer å se det positive i det som er rundt en. Dette været som alle snakker om. Tenk om vi ikke hadde hatt vær, hva skulle mennesker rundt om i verden snakket om da?

13.-20.april var bautaen min og jeg i Roma. En uke med sol og varme, ca.30 grader på dagtid. Fantastisk deilige dager for solsultne nordboere.

”Det er så rart dette været”, sier hun som står i resepsjonen på hotellet, ”det skal ikke være sommer nå”. Og ute gikk byens innbyggere i vintersko, boblejakke og med lue og skjerf.

Jammen er det rart dette været, det skulle så visst ikke være vinter nå. Ikke denne 3.dagen i mai. Men det gir oss noe å snakke om, le av, huske på og sukke av, – ikke minst.

Den gangen da det var snøstorm i Bergen 3.mai og alle biler måtte stå. Jeg er sikker på at historiene er mange og levende og helt sikkert ustyrtelig morsomme, bare de får noen år på seg.

Like sikkert som at jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å huske min private altoppslukende og slitsomme snøstorm. Kanskje noen ganger med et smil til og med?

Bilde

Hagemøbler på vent…

3 kommentarer

  1. mettemia

    Uffa, snø i mai! Her i sør er det bikkjekald, og vi må fyre i ovnen på kvelden. Men enn så lenge har vi sluppet unna snøen 🙂 Er det ikke så gæærn`t, så er det godt for noe! Vi har alltid noe å prate om, vi som bor i Norges land…..-været! Hihihi……litt komisk, med snøtunge hagemøbler…… 🙂 God fredag i snøland

    • Takk, det løyner tror jeg..selv om gradestokken bare er 3-4 grader:)

  2. Været kan vi gråte over eller vi kan smile over det. Men om du ikke akkurat vil komme til å huske din mentale snøstorm med et smil, så vil du kanskje huske noen solskinnsdager fra din mentale vinter. Og kanskje vil du til og med kunne se at det finnes noe fra denne tiden, som ikke kun er negativt. At det finnes en vekst inne blant vindkuler og sludd også, og ikke bare om våren og sommeren når solen står høyest.

    Bjørn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: