Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Tenker jeg feil hele tiden , eller?

Få mot til å leve!

Tenk deg glad!

Tenk deg frisk!

Og den største av alle fiender er tanken som lurer oss til å tro, ikke tro, frykte og bli redde, sier de mange kloke menneskene som skriver om dette i blogger og i artikler som folk elsker å lese. Jeg kjøpte en bok som heter: ”Tenk deg glad”. Den står i hyllen min, ulest,- og jeg lot meg vel egentlig lure av alle disse ”kloke koner”.

Det er liksom ikke måte på alt som vi bare må gjøre for å finne lykken.

”Hva som får deg til å tro at du har det noe verre enn andre?, du har jo ikke det, spurte og bekreftet Ingvard Wilhelmsen i et av våre mange og populære tabloid program.

Ja hva er det? Hvorfor skal alle disse ”ekspertene” på andre sine liv bestemme hva jeg ”bør” gjøre for å bli glad. Frisk? Lykkelig? Og ja, jeg vet at «tro har flyttet fjell» før, men …

Er det så enkelt?

Og jeg blir provosert,- fordi jeg tenker og tror at dette handler om meg også, meg og mange med meg. Vi som bare skal tenke de rette tankene, så blir alt så veldig bra, og jeg får det bare ikke til! Hjemme i barndomshjemmet mitt hørte jeg alltid, eller ofte i alle fall : ”Du får til det du vil få til du.”

Du må jo forstå…jammen det er jo ikke sånn, jammen,- hvorfor tenker du sånn osv., kan være svar på mine spørsmål som får meg til å krype. Da trenger jeg å smyge meg bort, vekk, langt vekk, bli usynlig, fordi jeg HATER når noen henvender seg til meg og starter en setning med å si …jammen ? Fordi da har jeg tapt jeg, sånn føler jeg det iallefall.

Det er liksom på samme måte som når noen sier til deg, ”det går nok bra”, eller når jeg sier det selv… ”det går nok bra tilslutt”, fordi det er en sånn ting vi sier nettopp når vi slettes ikke er så sikre på om det er det det gjør tilslutt, går bra altså.

Så slipper jeg å forholde meg til det andre tenker, og det jeg tenker og tror selv. Jeg kommer liksom ikke videre,  ikke en eneste millimeter, fordi noen har bedt meg om å ”ikke tenke på en rosa elefant”,- og hva er det da jeg gjør?

Eller du?

rekreasjon

rekreasjon

6 kommentarer

 1. Sol

  Om du tenker feil , spør du ? I så fall er du ikke alene om å gjøre det 😉 Jeg kjenner meg igjen i det du skriver her.
  Jeg blir uvel av å se sånne bøker som » tenk positivt» o.l…. Og jeg blir stresset når folk litt overfladisk spør: » går det bra med deg » ?
  Jeg kan gjerne tenke positivt om mye annet, men det er ikke så lett når det gjelder » mitt indre «…. Med traumer i ryggsekken blir bildet mer komplisert.
  Klem

  • Det er sånn det er, jeg vet jo det, egentlig, likevel lar jeg meg provosere…
   by the way…du blir omtalt i artikkel i BN i morgen..:)

 2. Sol

  Blir jeg ? Satt akkurat og tenkte på om det er i morgen den artikkelen kommer, spent på å lese den 😉 klem

 3. Tenk (!) om det var så lett at riktige tanker kunne føre en dit en ville? Hadde vært kjekt det!
  Jeg er lei av den kjipe «tenk positivt, så ordner alt seg»-idèen. Altså: Vi mennesker er ikke bare tanker og intellektuell styring. Vi er i stor grad følelser, som ikke/bør intellektualiseres bort. Når en har det vanskelig i livet så tror jeg flukt bort fra det vonde i noen tilfeller kan forlenge sykdomsfasen, eller den vanskelige tiden. Vi blir ikke friskere av å ikke forholde oss til det som er vanskelig. Vi har mange følelser i oss, og jeg tror det er uheldig å fortrenge halvparten av dem. Å forholde seg til følelsene som de er, tror jeg er det beste. Å sensurere dem bort for å tilfredsstille tenk-positivt-mafiaen fører ingenting godt med seg. Hvorfor skal vi være flinke hele tiden?

 4. Veldig godt innlegg om misunnelse..jeg tror den er en utfordring for mange av oss. JEg føler, kjenner og skammer meg over å gjøre det.

Tilbaketråkk

 1. Vokt deg for misunnelsen! | Melivetpaaslep

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: