Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Å være dirigent i eget liv

En side ved det å være traumatisert er at det er så mange stemmer fra ulike ”instrument” som vil spille med mest og høyest lyd inni deg ,som prøver å kommandere deg til å tenke og å gjøre slik de vil. De prøver virkelig å overdøve alt annet. Å lytte er et fremmedord. De bare baner seg rydning. Alle vil være 1.fiolinist, til og med tubaen prøver på det. Da blir det kaos, det kan selv jeg forstå.

Mitt orkester er ikke samspilt. De sloss hele tiden om å få lov til å bære den høyeste og viktigste tonen. Alle ønsker å sette tonen, og det er gjerne sånn at de også vil gjøre det samtidig. Det komplette kaos vet alle som har prøvd seg på den første øvingen i skolemusikken. Helt til dirigenten er på plass og får roet forsamlingen og videre hjelper med å sette tonen. Selvfølgelig kan dirigenten da samspillets kunst.

Men før det kan skje, må den enkelte ha vært på notekurs, lært instrumentet sitt å kjenne og funnet sin plass i korpset.

Da oppdager også 1.fiolinisten at det er tamt og lite fyldig det som blir presentert om ikke de andre instrumentene backer han. Samspill er det viktigste dersom de skal klare å bli et korps som dirigenten kan lede.

Jeg ønsker å bli dirigenten i mitt liv. Jeg ønsker at alle de ulike ”instrumentene ” i livet mitt skal lære seg å samspille og dermed klare å følge dirigenten.

Da slipper de sloss om å stå fremst, spille høyest og rope  mest. De slipper å prøve å dirigere dirigenten, fordi det er ikke sånn et samspill virker.

Jeg er dirigenten i livet mitt.

Men først er det notekurs…

Bilde

Lyden av myrull, vakkert…

2 kommentarer

  1. Dongwook

    Hei Rønnaug

    Jeg kom over bloggen din for en uke siden via en annen blogg. Du skriver så fint om det å bære på en sorg og det å ha dager som er vonde å komme igjennom. Jeg har stor glede av å lese det du skriver:)

    • Tusen , tusen takk. Jeg blir så glad for tilbakmeldinger. respons som gir meg giv til å fortsette å skrive. Jeg tror det er viktig å dele, glad for at andre syns det er godt å lese. Kom gjerne med respons! Gode tanker til deg:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: