Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Dissosiativ lidelse

I går ba jeg terapeuten min fortelle meg om dissosiativ  lidelse. Jeg har blitt testet og vurdert, og helt sikkert testet igjen.  Det står i papirene som ”ICD-10-kopier”  jeg har fått fra Modum , men jeg har aldri hørt noen fortelle meg om dette. Bruke helt vanlige ord rettet bare til meg. Psykoedukativ tilnærming er viktig vet vi som jobber i helsevesenet. I den ligger det undervisning som gjør at en som pasient i større grad begriper og forstår. I går følte jeg veldig på å få utvidet horisonten min, eller i alle fall høre noen fortelle. Det gir meg en annen og dypere forståelse enn ”bare ” å lese for så å undre meg over, uten muligheten til å reflektere sammen med noen etterpå.  Men jeg må være klar til å høre, uten å flykte. Det var jeg i går.

Han spurte på hvilken måte han skulle fortelle, hvor faglig han skulle være. ”Enkelt”, var min spontane reaksjon. Så enkelt som mulig.

Og han fortalte….

…  helt til jeg sa NOK….

Det ble for nært, truende og så uendelig skummelt å høre noen fortelle om alle de hemmelighetene jeg føler jeg  bærer på uten at jeg har fortalt om dem til noen. Fordi det virket sånn på meg å lytte til det terapeuten fortalte.

”Om det er noen trøst for deg, så er det ingen ting av det du vil komme til å fortelle som vil sjokkere meg,” sier han. ”Jeg har hørt lignende historier før.”

Jeg tror jeg forsto litt mer i går. Og det jeg forstår aller best er den veien det er å gå, det at jeg ikke kan velge om jeg vil eller ikke lengre , og at jeg nok trenger tid, mye tid.

– og jeg er fryktelig urolig…

Bilde

… vi kan gå rundt…. «skyskraper» i Houston downtown…

2 kommentarer

  1. Sol

    Så fin innfallsvinkel at du bad han om å fortelle 🙂 Selv om du måtte si stopp, er du på vei ! Og det er et viktig steg på veien;) håper du får hvile litt innimellom, sånn at du blir klar til nye etapper …. Klem

    • håper etappene blir lettere etter hvert…klem til deg og

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: