Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Hvordan skal jeg velge å bruke tiden min?

”For en drømmehelg, kom dere ut!”, står det som overskrift i dagens BA.

Skulle faktisk ikke sitte her i sofaen i dag da. Men, det er det jeg gjør. Sola skinner og skiløypene er nypreparerte , bautaen har reist på hytta og jeg sitter igjen hjemme fordi jeg ikke orket ”utfart” denne helgen.

Det trengte ikke koste mer enn å kle på meg, gå ut i bilen og ”bytte” stue fra den jeg bor i vanligvis til hyttestuen. Så orker jeg ikke det akkurat denne helgen., og følelsen av å tenke mislykket er faretruende nært. Det føles egentlig ikke så bra.

Jeg erindrer i et glimt det en psykiatrisk sykepleier sa til meg som han mente var en god leveregel når depresjonen hadde plass i livet ,- ”når du tenker at du ikke orker, ja da skal du gjøre det”. Jeg tror egentlig det la litt stein til byrde for meg, fordi det er så lett å legge til dette ”burde” ordet i en sånn sammenheng. Jeg burde jo selvfølgelig…osv. Og jeg trener på å kvitte meg med disse ”burdene” mine jeg. Det er et mål.

Uken som gikk har vært slitsom både på godt og vondt. Det koster så mye å forholde seg til livets utfordringer, både trivielle og spesielle av type både positivt og mer utfordrende enn det som er positivt.

”Hindre er de skremmende tingene du ser når du flytter blikket vekk fra målet,” har Hannah More sagt.

Britiske Hannah More døde i 1833, 85 år gammel. Jeg syns det er ganske fascinerende hvordan kloke mennesker sine tanker er så allmenngyldige.

Jeg tror nemlig det er det jeg gjør når jeg ikke ”orker” de kjekke tingene fordi jeg føler  jeg flytter fokus bort fra det jeg MÅ klare og det jeg MÅ være i. Noen ganger må være lov, er det ikke?

Det jeg leser og forstår ut fra dette er at det ikke er å mislykkes det at jeg ikke orker å dra til fjells denne helgen. Det er ikke å mislykkes det at jeg velger noe annet enn det Bautaen ønsker å bruke helgen sin til, eller som de som forfatter det som står å lese i avisen mener.

For meg ble det rett å være her hjemme, alene med meg selv og tankene mine.

Om det er et godt valg eller ikke vet jeg ikke enda, i så fall får jeg tenke at å mislykkes ikke betyr at jeg ikke har oppnådd noe, det betyr at jeg har lært noe.

Bilde

Løypene like nedenfor hytta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: