Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

NAV ‘ er?

Jeg har time på NAV kontoret i morgen. Jeg har vært der en gang før i løpet av de ca. to årene jeg har vært sykemeldt/ AAP.  Jeg er sånn sett ikke av dem som sliter ned dørstokken til NAV kontoret, om de har noen da. Forresten, for meg er det en terskel, en  nesten uoverkommelig høy. Og jeg gruer meg…

Jeg gruer meg fordi jeg er en av dem som NAV’er uten å ville det selv, men fordi jeg ikke klarer å være i behandling samtidig som jeg skal være i jobb. Og jeg klarer ikke være i jobb fordi jeg har for mye ubearbeidede traumer i ”ryggsekken” min og skader etter å ha båret ubearbeidede traumer alt for lenge på egenhånd.

Så må jeg egentlig velge da, jobb eller behandling, eller det kan jeg jo  ikke fordi jeg faktisk ikke ville klart å være i en jobb slik jeg har det i dag.

Da føles det som stein til byrde å lese det fastlegen, som også er professor skriver om falske sykdommer og  terapeutisk kultur. Mange vanskelige vinklinger å forstå i denne artikkelen for ”bare meg”, men det er nok  retten til reservasjoner for leger som er hovedbudskapet. Likevel så leser jeg det jeg egentlig sikkert ikke burde lese, nemlig om falske sykdommer og terapeutisk kultur. Er jeg en av disse falske og avhengige? Er mine hendelser i livet bare det en måtte kunne forvente å erfare som menneske? Er jeg en NAV’er?

Eivind Meland: http://blogg.bt.no/preik/2013/02/06/retten-til-a-tro/#.URu3M6VN2jI

“Et økende antall unge mennesker som ikke har lykkes i skolen eller i arbeidslivet trygdes for lettere psykiske lidelser og tilpasningsforstyrrelser.”

… javel, men jeg har da virkelig prøvd å få livet mitt til, på egenhånd. Har jeg ikke prøvd nok og rett?

Og videre kan vi så veldig lett bli avhengige av behandling( eller valium) med mål å kreve mer og mer av oss selv og samfunnet, uten å være villige til å tåle det som det er,-    ( min tolkning) … er jeg blitt avhengig av behandling, terapeutisk behandling? Etter alle disse årene?

Jeg er ikke sikker på om jeg forstår alt det Eivind Meland skriver i dette innlegget sitt. Kanskje burde jeg det, men jeg syns det er mye komplisert og vanskelig å lese. Likevel gjør det noe med meg,  og det er gjerne det som er budskapet mitt i denne bloggen også. Fordi jeg leser og tolker og leser igjen og ser at typen diskusjoner i presse og media ellers, der skjult agenda lett kan tolkes å være at  ”t a –d e g- i- s a m m e n- o g- k o m- d e g- i- a r b e i d- i g j e n” og videre  ”s l u t t – å – s n y l t e- p å – o s s- a n d r e ”, ja da er det  faktisk ganske så store steiner til byrden jeg og mange andre med meg allerede bærer.

Jeg vet at jeg lett kan falle i ”snill pike” grøften og si på et NAV møte at selvfølgelig kan jeg prøve, om du tenker og mener at jeg bør det osv.osv.

Jeg er dessverre ikke klar for å gå ut i jobb. Om det er blitt  en tilpasningsforstyrrelse eller psykisk lidelse eller terapeutisk avhengighet, ja det må jeg faktisk prøve å gi blaffen i.

Jeg trenger mer tid.

Bilde

like a brigde over frozen water….

6 kommentarer

 1. Sol

  Jeg kastet et blikk på artikkelen, uten å orke å lese.
  Men jeg tenker at om du skulle være «i målgruppen» , ville du ikke reflektert så mye over din situasjon og alle disse spørsmåla. Du ville heller ikke brukt så mye energi på å grue deg til hver eneste legetime, terapi eller – Nav-møte…
  Du står i kø. Du trenger tid. Du trenger SØVN.

  Lykke til !! Trekk pusten dypt før møtet starter. og trekk pusten underveis 😉
  Husk at vi er mange som heier på deg, mange som vet at du har stått på mye i livet ditt 🙂
  Klem

 2. Sol

  Og husk at det er noe ved DEGbsom gjør at vi ønsker å heie… ! Fordi du har mye å by på, mye å gi 🙂

 3. Britten

  Lykke til. Kanskje bør du sende innlegget til Eivind m.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: