Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Noen tanker om barmhjertighet…

I oktober i fjor var jeg en uke på Modum, på et vurderingsopphold. Innrømmer nok sånn i ettertenksomhetens tid at dette var slitsomme dager. Vi som var der sammen denne uken ble veiet og målt og veiet igjen med tanke på om vi passet inn i det behandlingsopplegget Modum kunne tilby. Selvfølgelig også om vi selv var villige og klare for å gå i gang med tre tøffe og intensive måneder borte fra hjemmet med behandling  og endring som mål.

Som jeg tidligere har skrevet om så skal jeg få den muligheten. Jeg er funnet å passe til Modum sitt behandlingsopplegg i en gruppe der felles for oss som kommer er diagnoser kompleks PTSD og dissosiering.

Jeg skulle virkelig ønske dette oppholdet begynte i går, men jeg vet enda ikke når og det er slitsomt å gå slik på vent.

Da jeg sto og ventet på drosjen som skulle kjøre meg fra Modum til Vikersund den dagen jeg skulle hjem fra dette vurderingsoppholdet , plukket jeg med meg en bok fra ekspedisjonen på sykehuset. ”Ord til deg”, heter den , og er tekster som prestene på Modum har skrevet. Fin liten gave til ”bautaen” min som er trygg i sin tro på Gud og Jesus.

Ord til meg med glimt av håp, trøst, undring, glede, kjærlighet, refleksjon, mot.

Jeg leser i denne boken. Den er fantastisk fin, mest av alt er den raus nok til at jeg leser uten å kjenne på vonde følelser.

I dag leste jeg om barmhjertighet. Jeg husker veldig godt Kari Martinsen sine ord på en forelesning om nettopp dette temaet, barmhjertighet. Hun sa: ” I det øyeblikket du tenker at nå er jeg barmhjertig, ja så er du det så definitivt ikke. ” Ordet barmhjertighet kommer fra det hebraiske ordet for morsliv/ livmor. Det handler om å være omsluttet og rommet, å være holdt, næret og elsket.

Som avslutning på dette lille kapittelet om barmhjertighet skriver de:

” Tenk at et ord som skal beskrive noe av Guds uendelige gode holdning til oss mennesker er hentet fra kvinnenes verden, fra kvinners kropp, fra noe av det som gjør oss annerledes enn menn. Jeg liker det, og opplever det rett og slett oppbyggelig. At barmhjertighet ikke betyr å ha hjertet på rett sted, selv om det også er fint, men å bli rommet, holdt , næret og elsket.”

I dag trengte jeg disse ordene. De var gode å lese for meg. Kanskje det er flere som føler de trenger nettopp dette å bli rommet, holdt, næret og elsket?

Bilde

Et hjertet  som er «rommet, næret og holdt» av en bjørk jeg såg i området rundt Modum.

3 kommentarer

  1. Sol

    🙂 ❤ 🙂 TAKK ❤

  2. Finding this post has anwersed my prayers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: