Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

2.korrektur,- litt skummelt

I dag har jeg brukt en del tid på å google. Jeg googler for å bli bekreftet og for å kanskje få svar på spørsmål og bekymringer jeg knytter til mitt eget liv og min livssituasjon.

Det er både godt og skummelt. Godt å bli bekreftet og skummelt å bli realitetsorientert på en del slitsomme områder.

Jeg googler også for å få mer kunnskap, og på den måten bedre forstå min egen situasjon.

I dag fant jeg noe om utfordringer det kunne være å ha omsorg for pasienter med PTSD diagnoser i psykiatrisk sykehus, spesielt motoverføringsutfordringer. Dette er nettopp noe av det jeg opplevde som særlig utfordrende da jeg var pasient.

I går leste jeg 2. korrektur på en artikkel som kommer i Tidsskriftet for psykisk helsearbeid, Nr1-2013.

Jeg ble nesten sliten av å lese. Samtidig ble jeg forundret over å virkelig føle at dette er viktig stoff å få ut i denne verden. Den verden som har som oppgave å ta vare på mennesker i eksistensielle kriser. Jeg har hatt tanker om at etter som tiden går så kanskje jeg skulle komme dit at opplevelsene mine fra denne min første innleggelse gjerne ville endre seg, slik at jeg kanskje kunne komme til å tenke at det var slik det måtte være å være pasient på et psykiatrisk sykehus. At opplevelsene mine var knyttet til noe annet, at det handlet om min krise og at det bare var min feil at jeg opplevde og følte.

Så blir opplevelsene mine bare forsterket av å lese dem igjen. Det blir så tydelig at  noe bør gjøres med holdning og handling i en del psykiatriske avdelinger, dersom de skal ha mulighet til å møte dem som trenger denne formen for omsorg og støtte i en periode av livet sitt der de trenger å bli tatt vare på,  at de føler seg møtt og sett.

Jeg grugleder meg til tidsskriftet kommer ut og jeg håper det er mange helsearbeidere som vil lese og kanskje finne områder det er viktig å reflektere rundt.

At de trenger å reflektere rundt det jeg spør om i artikkelen min, om det  er rom for eksistensielle kriser i psykiatrisk sykehus.

Jeg opplevde ikke at det var det.

Det er det jeg skriver om.

Bilde

Ingen korrektur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: