Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Livet vil oss noe

Noen ønsker å få møte statsministeren, andre president Barak Obama, mange mor Theresa eller kanskje til og med Mahatma Ghandi?

Vi lever i en verden full av «storheter» som vi vanlige mennesker kanskje har drømmer om å få møte, på en eller annen måte. Tenåringer går av hengslene for muligheten til å møte sitt popidol.  Vi har drømmer. Vi lever mange ganger godt på drømmene våre.

Jeg vet ikke om jeg har så mange drømmer. Kanskje det handler om en sinnstilstand som ikke gir rom for så mange drømmer. Å være deprimert gjør det vanskelig å ha drømmer. Jeg klarer ikke se.

Men jeg har etter hvert noen håp, og et av de er at livet skal kjennes lettere å være i.

Jeg , som alle andre mennesker lever med mange ulike ”rom” inni meg. Noen kjenner jeg og alle  andre som er rundt meg. Det er de tryggeste. Noen kjenner jeg og ingen andre. Jeg tror i alle fall at ingen andre vet, og bruker mye energi på å holde skjult og å skjule meg selv. Noen kan det hende andre vet om, men som jeg ikke er i stand til å oppdage enda og sist men ikke minst, alle de mulighetene som ligger der, som verken jeg eller andre har oppdaget, enda i alle fall.

Per Arne Dahl har skrevet en bok som heter: ”Livet vil oss noe”.

Hva vil livet meg? Hvorfor har det blitt slik som det er, og hvor går veien videre?

Et kapittel i boken heter ”tilgivelse i motvind” og et annet ”vil lidelsen oss noe”? Jeg bare fornemmer at her kan være nøkkelkort til noen av de rommene som jeg muligens har som jeg overhodet ikke våger å åpne. Kanskje andre vet at dette er rom mennesker som er traumatiserte ofte har? Kanskje Per arne Dahl vet? Jeg kjenner veldig at dette er tema  jeg trenger tid og rom til å reflektere rundt. Og jeg tror  ”skam elementet” kan komme inn som et tredje område.

Det  er så mye, og så mange motsetningsfylte tanker.  Livet er så fullt av motsetninger!

Jeg tror at jeg ønsker å møte Per Arne Dahl.

 Bilde

Selv naturen er motsetningsfull, i dag skinte diamantene.

2 kommentarer

  1. Solbjørg

    Fine refleksjoner, Rønnaug 🙂
    Jeg har ikke så mange drømmer, annet enn at jeg åpner formen skal bli bedre. Drømmer om overskudd og en kropp som kan samarbeide bedre ….

    • flott drøm…et godt håp som ingen kan ta fra deg..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: