Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Å finne den rette nøkkelen…

”Å gå i terapi er ikke lett, det skal ikke være lett ”, husker jeg min behandler sa til meg en gang.

Det krever innsats, både av klient og terapeut. Det å våge å ha ønsker om forandring er krevende. Å gå i terapi er sånn sett et svar på at en faktisk ønsker forandring i livet. En forandring til det positive. Å finne de  rette nøklene.

I en periode i min prosess brukte jeg mye tid på å være sint over at noen kunne spørre meg om jeg hadde tenkt på tilgivelse.

https://roennaug.wordpress.com/2012/11/09/har-du-tenkt-pa-tilgivelse/

Jeg var virkelig opprørt, og er det vel til dels enda også, fordi jeg godt kan merke at for meg så kom spørsmålet på så veldig feil tidspunkt. Men det kan hende jeg kunne forventet at dette spørsmålet ikke hadde kommet i det hele tatt, og hva da? Og det kan også hende at det kom fordi det var godt ment. Som en befrielse og som noe jeg uansett på et eller annet tidspunkt måtte ta stilling til.

I boken jeg fikk til jul, vandreboken ”Løpet er aldri kjørt” finner jeg følgende lille vers:

Tilgivelse er å låse opp døren

For å slippe noen fri –

Og innse at fangen var deg. ( Max  Lucado)

Selvfølgelig, tenker jeg. Når jeg leser dette får begrepet tilgivelse et helt annet og nytt innhold for meg. Det handler ikke om å tilgi det som har vært. Det handler rett og slett om å erkjenne at jeg ikke trenger å låse meg inne i sinne og frustrasjon over det som har vært. Jeg kan være i livet mitt, uten at jeg trenger akseptere, eller tilgi, men erkjenne at sånn er det. Sånn har det blitt. La vingene mine vokse ut igjen og faktisk kunne være fri!

Å innse blir for meg å erkjenne.

Klarer jeg erkjenne, kan jeg tilgi på en måte som føles rett for meg, kanskje. Fordi det er jeg som skal bli fri.

Jeg er ikke der enda, men frøet er sådd og det skal få lov til å gro.

Og nøklene kjøpte jeg kanskje i Spania i sommer. De skulle jeg bruke til å låse opp noen rom, og igjen andre, fortalte jeg Tor Atle da han spurte meg hva jeg skulle bruke dem til.

https://roennaug.wordpress.com/2012/10/20/nokler-og-litt-til/Bilde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: