Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Først da er det jul

”Glade Jul” eller ”Det lyser i stille grender”, og noen ganger begge to.
”Hørte du musikken i dag tidlig”? et standard spørsmål når vi endelig kryper ut av sengene våre for å nyte juledagsfroskosten som ofte ikke står på bordet før kl.12.00. ”Brunsh” er kanskje et mer passende navn på dette måltidet, da alt av gode saker blir satt på bordet.
Fordi hver 1.juledagsmorgen fyller tonene av vakker julemusikk soverommet mitt, tidlig om morgenen, noen ganger kl.07.00 eller deromkring. De gangene jeg ikke har vært i Ytre Arna juledagsmorgen, er dette hva jeg har savnet. Denne myke, fine starten på jula. Bygdas hornmusikk har en 100 år gammel tradisjon med å glede de rundt 2000 innbyggerne med deilig julemusikk hver eneste juledagsmorgen. I løpet av de siste 100 år er det faktisk bare 2.verdenskrig og de vonde krigsårene som har stoppet Arna Musikkforening fra å spre denne gleden. Det skulle ikke forundre meg om de på tross av krigen møttes likevel, med nisseluer, og spilte for hverandre, kanskje uten instrument, men spilte for å glede og å trasse? Vær og vind, stormkast, snøstorm, eller stilla og mange kuldegrader har ikke klart å stoppet disse trofaste musikerne. Da tipper jeg også de hadde trass nok under krigen til å holde tradisjonen i hevd og vedlike, selv om alle innbyggerne ikke fikk ta del slik de pleide. Det er en enestående prestasjon og en fantastisk tradisjon som gir meg en veldig god opplevelse som får muligheten til å ta del. Så stille så stille som en juledagsmorgen kan være, med soveromsvinduet så pass på gløtt av de varme myke tonene får slippe inn og varme deg om hjertet.
Da er det jul!

Først da er det jul.

"det hev ei rose sprunge"

«det hev ei rose sprunge»

2 kommentarer

  1. Sol

    Så fin tradisjon det høres ut som 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: