Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Å fange sin egen tanke…

Det er nesten litt snålt å fange sin egen tanke.

Spesielt når tanken som fanger  er undring over om det som skjer mellom psykologen min og meg, at det jeg har tenkt er så feil kanskje ikke er så ille feil likevel?

Kanskje det som skjer faktisk er positivt? At den motstanden jeg føler på nettopp er det som gir utvikling? En kommentar  på bloggen min var et spørsmål om den viktigeste terapien min kanskje var i etterkant av timene mine hos psykologen , der jeg gjennom blogging reflekterer over vanskelige temaer, der jeg også klarer å trekke frem det positive som skjer i livet mitt. Nettopp dette er det vel som forteller meg at noe skjer, noe som er positivt for den utviklingen som jeg lenge har håpet jeg skulle merke. Det er utfordrende å møte disse tankene, fordi jeg så fryktelig lenge har tenkt at jeg ikke vil klare å komme videre i livet mitt med alle de traumer som er der. Spesielt utfordrende i møte med et menneske, som også skal være min behandler, men som følelsene mine ikke helt har funnet ut om de kan stole på eller ikke. Intellektet mitt sier at det er ok å være i dette.

Kanskje det er sånn at jeg merker dette fordi jeg «opplever » det som er positivt for meg selv. Selv om jeg føler det alt annet enn positivt i møtene jeg har med psykologen. Noe er det, noe som faktisk er positivt. Noe som genererer positiv energi, på forunderlig vis.

Fordi denne helgen har hatt et innhold som har vært positivt. Kakebaking med Solbjørg på fredag. Lutefiskbesøk hos min bror på lørdag som ble veldig kjekt , og i dag har ”bautaen” min og jeg fått hilse på Håvard sin kjæreste. Kjempekoselig middagsbesøk av to unge flotte mennesker som viser at de har gode følelser for hverandre.

Alt dette gir energi, positiv energi som det er veldig lenge siden jeg har klart å kjenne på. Nå er jeg ikke fult så urolig for timen jeg har hos psykologen i morgen.

koselig bord en førjulssøndag. Menyen var skinke med mandelpoteter og glaserte grønnsaker. Philadelpiaiskake til dessert.

koselig bord en førjulssøndag. Menyen var skinke med mandelpoteter og glaserte grønnsaker. Philadelpiaiskake til dessert.

4 kommentarer

 1. Sol

  Takk ! Så kjekt å lese dette … 🙂 Det gjør meg glad 🙂 Og jeg ønsker deg en bra mandag i morgen 😉

 2. Heidi Linda

  Heia Rønnaug… Jeg synes du er modig, og utrolig ærlig i dine skildringer om livet ditt ppå godt og vondt. Det er ikke ett å være ærlig når en ikke ser lenger fram enn til neste 1/2 time…max. Det er godt å følge dine dager, på godt og vondt.
  Jeg synes du er ei flott dame som fortjener så mye mye mer enn det du har fått.
  Mannen min sier ofte: Du må bare se kolsvart på det på morran, da kan det bare gå en vei..Opp og fram !
  Lykke til med timen din imorgen..Vi heier på DEG !!!!

  • Tusen tusen takk! Veldig god melding å få!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: