Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Skitnesøndag, eller 3.søndag i advent…

Det er så mye ”burde burde”, og ”skulle skulle”. Burde slappe av, burde ikke være så nøye, burde ikke tenke på. Skulle vasket, skulle ordnet, skulle kjøpt  og ikke minst skulle jo laget sånn og sånn og vasket. ”Må” tingene får ikke plass en gang, i kaoset.

2012-12-15 13.48.37

En morsomhet som verserer på facebook sier at med mindre du har tenkt å sitte inne i en skuff eller et skap juledagene, så kan du vel la være å vaske dem.

Godt poeng, men når slitenheten har vært din nærmeste følgesvenn i alle fall siste året, da trenger det så sårt å bli vasket litt, både her og både der. ”Burde, burde” liksom, på alvor.

Noen ganger så tenker jeg at kaoset rundt meg symboliserer kaoset innvendig. Da blir det desto viktigere å rydde litt. Ikke bare fordi kaoset inni meg skal bli mindre (det er en super og kjærkommen sekundærgevinst i såfall), men fordi jeg ikke ikke har kontroll over det som jeg ønsker skal synliggjøres. Jeg har liksom ikke kontroll over hvor langt bak i kaoset mitt jeg skal ”invitere”, inn bak fasaden.

Du må ta en pause, slappe av litt, sier ”Bautaen” min. Ja, sier jeg, fint om jeg klarte, det er bare det at jeg klarer ikke slappe av fra alle ”burde burde ”og ”skulle skulle” som sitter så forbasket godt fast mellom ørene mine. De som er der og lager uro og slitenhet uten at jeg løfter en finger. De som gjør at jeg også føler meg som den drittkjerringen når jeg pisker rundt den snille mannen min fordi jeg ikke orker alle ”bu(y)rdene” selv.

ikke skap, men vindusvask.

ikke skap, men vindusvask.

O jul med din glede!

3 kommentarer

 1. Sol

  «Burde» må være et norsk ord: (litt som mellom bakkar og berg… ) Og jeg tror vi har en viktig jobb med å prøve å dempe det ordet ned. Altfor mange kvinner er og har vært tynget under det åket som ordet bringer med seg. Er redd det ordet er en av energi-tyvene som herjer !
  Hos oss har vi kuttet vindusvask; tenker at alle besøk skjer etter kl 15 og da er det mørkt: Når en da pøser på med noen stearinlys, blomster og hjerter, så er det det som skinner 🙂

  Sett deg rolig ned og pakk inn noen gaver (Om det er det som ligger på bordet der;))
  Og så kan du kanskje gjøre bittelitt rydding etterpå 🙂

  Og husk en liten hvil etterpå 🙂

 2. Sol

  «Burde» må være et norsk ord: (litt som mellom bakkar og berg… ) Og jeg tror vi har en viktig jobb med å prøve å dempe det ordet ned. Altfor mange kvinner er og har vært tynget under det åket som ordet bringer med seg. Er redd det ordet er en av energi-tyvene som
  herjer !
  Hos oss har vi kuttet vindusvask; tenker at alle besøk skjer etter kl 15 og da er det mørkt: Når en da pøser på med noen stearinlys, blomster og hjerter, så er det det som skinner 🙂

  Sett deg rolig ned og pakk inn noen gaver (Om det er det som ligger på bordet der;))
  Og så kan du kanskje gjøre bittelitt rydding etterpå 🙂

  Og husk en liten hvil etterpå 🙂
  Ha en fin lørdag videre… 🙂

  • Blir noksånn her også…har faktisk fått vasket kjøleskapet og skuffene på kjøkkenet…fordi jeg måtte gjøre det for hygienen sin del. Burde ordet burde vi klart å lempe på havet..drukne det…det er bare en pest og en plage.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: