Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Hjertevarme og ull

Bilde

Da min far døde, bestefar for barna våre, var Ingrid 7 år. Sorgen vi følte etter bestefar sin død var stor. “Jepardy” stolen, den Håvard på 9 år og bestefar pleide å sitte sammen i for å se kunnskapsprogrammet “Jepardy” kom på plass i vår stue. Dette var «bestefar og Håvard» stolen. Selvfølgelig skulle Håvard ha den.

Vi prata mye om bestefar, og at han var død. De tre minste barna hadde jo en storesøster som også var død, og storesøster en lillesøster, så dette ble nok en anledning for oss voksne  til å snakke om vanskelige ting med barna. Og alle fire barna fikk være med, hele tiden.

En dag står Ingrid og ser seg nedover magen. Titter under blusen sin og spør,: “Hvor er egentlig den der hjertedøren?”, og forsettelsen ; “sant det er rart at bestefar som var så stor får plass inne i  hjertet mitt som er så lite?

Jeg elsker hjerter. Og jeg elsker ull. Tilsammen blir det ullhjerter og pulsvarmere. Hjertene blir veldig så konkrete, pulsvarmere trenger vi til å regulere “hjertevarmen”.

Å jobbe med ull er mykt, det er varmt og  det lukter godt. Jeg kan søle alt jeg vil med det lunkne grønnsåpevannet. Ull er et levende materiale som du former slik du vil, om du retter deg etter ullfibrene sin reaksjonsmåte på bearbeiding med varme og såpe. Det tåler mye, knaing og kniping, til og med tråkker jeg på noen ganger. Resultatet av dette er varme, vakre og holdbare ting.

Det er for meg mye symbolikk i ullhjertene jeg lager. Fra å være uformelige og skjøre, jobber jeg dem sammen. Blir jeg ikke fornøyd kan jeg forme på nytt og på nytt…legge på nye farger. Som ferdige tåler de det mest utrolige, ja jeg kan som sagt tråkke på dem uten at de mister formen. Denne kombinasjonen av det vakre skjøre og det samtidig så holdbare og sterke, er fint.

I dag var en sånn dag da det var godt å lage hjerter. Ullhjerter.

Bilde

Ullhjerter, pulsvarmere og en fargerik fugl:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: