Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Jeg er sykepleier.

Jeg er sykepleier…

Vi har vel alle sett reklamen som ble laget til Norsk Sykepleierforbund sitt 100års jubileum. Nydelige bilder til vakker musikk.

Jeg også er sykepleier. Men jeg vet ikke om jeg vil være det lengre. Eller, jeg lurer på hva som skal til for at jeg kan fortsette å være nettopp sykepleier.

Det er vel rimelig umulig å enkelt legge et liv som sykepleier bak seg, tro at jeg kan glemme yrket mitt. Jeg brukte tross alt ganske mange år på å intergrere sykepleierrollen i jeg;et mitt. Bli dannet som sykepleier. Ikke dannet som i høflig, men dannet som det å eie sykepleierrollen , godt intergrert, i livet mitt. Den ble en del av meg.  Jeg var stolt over yrket mitt, modig og reflektert, inntil jeg ble pasient…

I dag lurer jeg, fordi jeg er desillusjonert. Jeg har vært og jeg er syk. Jeg trenger fortsatt helsehjelp, og jeg er livredd på møter  med redde og lite modige sykepleiere. Sykepleiere og annet helsepersonell, der holdninger som makt og dominans,  manifesteres i handling. Der primitive forsvarsmekanismer hos pasienten i kriser, blir møtt med de samme primitive mekanismer, ureflektert.

I allefall kan det synes ureflektert fra en syk sykepleier sitt ståsted. Selvsagt er de “bare“ mennesker de også, men på jobb er de fagfolk, og jeg har lov til å kreve.

Mange er kloke. Mange er utrolig faglig og mellommenneskelig reflekterte og ydmyke. Men jeg fikk så sjelden øye på dem, eller møtte dem. Kanskje syntes de bare så dårlig,- eller jeg var for syk til å oppdage, eller de er gjerne ikke modige nok?

Jeg er redd for at jeg skal være en av dem som jeg ikke liker å møte. Som krenker uten å vite det. Som rasler med nøklene og ubevisst viser hvem som sitter ved makten. For er jeg , eller blir jeg sånn, ja da er jeg ikke en sykepleier som stolt kan stå frem og si:

Jeg er sykepleier!Bilde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: