Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

«Fritt fall»

Den første lørdagen hver måned har Den Nationale Scene i Bergen teatercafé. I dag var det Gunnar Staalesen som tok for seg  Varg Veum sin ”anamnese”, samt røpte noen få hemmeligheter i bøkene som kommer. Med seg hadde han skuespiller Bjørn Willberg Andersen og saksofonisten Jan Kåre Hystad. Like eminente og gode begge to!

Fra min ståplass i caféen var det mulig å betrakte publikum, og jeg tror ikke jeg tar mye feil om jeg tipper forsamlingens ”vin nippende” dominans til å ha adresse ”fjellsiden” i Bergen, også muligens tett på en generasjon før meg.

”Ganske synd at det ikke er flere unge å se på et slikt gratis arrangement”, sa jeg til min sønn som var hjemme på besøk i kveld. ”Synd, men ikke så rart , de er bare alt for dårlige til å promotere seg selv”, svarer min ganske så kulturbevisste sønn.  Så Agnethe Håland, du har gjerne en jobb å gjøre der.

En av figurene i en Varg Veum historie er en misbrukt kvinne, Ruth. De sier ikke noe om på hvilken måte hun er misbrukt. Etter en innspilling, der Bjørn Willberg Andersen spiller Varg Veum, går Bjørn hjem og lager en sang, tekst og melodi dedikert denne kvinnen. ”Fritt fall”, heter sangen.

Den traff meg ! Den traff meg så til de grader. Bjørn Willberg fremførte sangen sin på en måte som bergtok meg. Han viste en lidenskap og respekt for innholdet i det han sang  som var mektig.

Jeg har ikke teksten, finner den ikke når jeg googler, men frimodigheten min har trått over verdens høyeste terskel og gjort at jeg har sendt en sms til forfatteren og spurt om det er mulig å bli delt med denne teksten.

Det er så forunderlig rart hvordan en blir minnet om egen historie, selv når en minst forventer det. Bjørn Willberg Andersen, selv om det var litt vondt, ”you made my day”, tusen takk!

Snikfotografering av Bjørn Willberg Andersen under fremføringen av «Fritt fall».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: