Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Den laaange ventetiden…

Bilde

Dette vakre hjertet fant jeg på et bjørketre på vei til «huset i skogen». Et fint symbol for Modum!

En uke til vurdering på Modum Bad er tilbakelagt. En usannsynlig tøff og slitsom uke, men også god.

Det er slitsom å bli målt og veiet med tanke på om “du” passer «vårt»  behandlingsopplegg. Gjøre “dykk” ned i fortiden som følge av spørsmål terapeuten stiller deg. Men det er godt å bli møtt med, ”takk for at du viser meg den tilliten at du deler”, det svarte “min” terapeut når jeg fortalte noe og sa: “dette har jeg aldri sagt til noen før”. Da er opplevelsen av å bli hørt og sett så absolutt til stede, og det trenger jeg, selvom det også er smertefullt!

Det var forunderlig og godt å bli innkvartert med 4 andre damer i et hus langt inne i skogen, og vite at vi har noe til felles. Noe som også gjorde at vi ikke trengte å forstille oss, og vi ble gjort oppmerksomme på at for oss som lider av kompleks PTSD så nytter det lite å hele tiden snakke om egne traumer. Det er faktisk antiterapeutisk. Traumeopplevelsene snakker en med terapeuten om. Det blir en trygg og god setting når dette er så tydelig.

Det var også godt å kunne sette seg inn I Olavskirken, en kirke som var åpen hele døgnet, bare være der , noen ganger tilstede, noen ganger på flukt . Forundret meg også over følelsen som red meg da Gunnstein Draugedalen fortalte om sine opplevelser som pasient på Modum og sang for oss med en prektig og fantastisk stemme.

Men jeg er urolig. Urolig for om jeg passer inn. Urolig for tiden som kommer fordi jeg har gjort mange “dykk” og blitt gjort oppmerksom på.

Urolig med tanke på at jeg har en kompleks PTSD diagnose med tilleggsdiagnose dissosiering. Det er skummelt.

Nå skal jeg vente inntil 3 uker før jeg får svar fra Modum om jeg vil få tilbud om et 3mnd. opphold der, for så å bli satt på en ny venteliste. Så får jeg plass , så er det totalt inntil 2 års venting for denne livsnødvendige behandlingen som Modum tilbyr. Hvor ellers i Helse-Norge er ventetiden så lang?

Bilde

Huset i skogen…

4 kommentarer

  1. Sol

    Jeg er så glad for at du har hatt gode opplevelser oppi mye tøft og usikkert denne uka 🙂 Glad for at du våget å være der:) Håper at det skal bli en bra fortsettelse for deg ! Har tenkt mye på deg denne uka. 🙂

    • roennaugrevheim

      Takk gode gode Solbjørg!

  2. Hade bare lyst å legge inn noen ord. Har vært så heldig å ha fått to opphold hos dere. Heldige de som får komme til dere, dere er bare helt utrolige. Søkte om er tredje opphold, men fikk dessverre avslag. Full forståelse av det, er så mange som trenger dere, og jeg er tross alt over seksti år. Men håper de som får plass hos dere er klar over hvilken unik mulighet de får. Menneskene som jobber hos dere er bare helt unike. Tar for alle hjelp. Anonym.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: