Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Tårer, sjokolade og teater

I dag er en sånn dag da tårene føles så altfor påtrengende. Hadde jeg vært lur (tror jeg) så hadde jeg latt de komme. Vågd å kjenne på hva de egentlig vil med meg, disse tårene. Et av mine private små prosjekt er å prøve å “subjektivisere” følelsene mine. Et subjekt er en konkret ting som kan flyttes på, snakkes til, ja  tilogmed avvises. Følelser er ikke konkretisert på same måten. Jeg kan derfor fortelle at jeg ønsker faktisk ikke at du skal være her, “herr eller fru skam” . For jeg tror vel egentlig det er skam som  er den største årsaken til at jeg ikke våger å la følelser slippe til. Det er tryggest slik.

Noen ganger kan det oppleves som om jeg står på kanten av et sandtak…og begynner å skli nedover. Jeg jobber febrilsk for å ikke fortsette å skli, og jo mer jeg kaver jo fortere drar sanden meg nedover.

Egentlig så idiotisk, fordi slutter jeg å kave, så glir jeg mest sannsynlig til jeg får fotfeste, og hvem har sagt jeg trenger ta samme veien oppigjen? Kan hende jeg tilogmed har nok krefter til å finne den letteste veien?

Og ute skinner solen. Jeg skal lage cupcakes som skal selges I forbindelse med “Brød og Sirkus”, gatemarkedet I Ytre Arna I morgen lørdag. Inntekten av dette salget går til et barnehjem I Kenya. Godt å gjøre noe praktisk og veldig konkret.

Jeg skal også glede meg over kvelden I går som jeg tilbrakte sammen med en fantastisk venninne, først på Molièr der vi spiste sjokolade, etterpå på teateret DNS for å se “Fanny og Aleksander”. Innrømmer at det føltes som ekstra bonus at Aleksander ble spilt av min fetter sitt 11 år gamle barnebarn. En fantastisk opplevelse!

Med teater»glis» !

2 kommentarer

  1. Sol

    Likte dette avsnittet spesielt godt Rønnaug :
    fordi slutter jeg å kave, så glir jeg mest sannsynlig til jeg får fotfeste, og hvem har sagt jeg trenger ta samme veien oppigjen? Kan hende jeg tilogmed har nok krefter til å finne den letteste veien?
    🙂 Klem

  2. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: