Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Gode dagar på Costa del Kaland

Godaste morgon, ein vakker sommerdag på besøk hos Bente på Kaland i Vaksdal kommune

Bilde

Og med Bente som skipper, legg vi ut på dagens første sigthseeing, eller ørnesafari om du vil. Tru om ho Ørnhild eller han Ørnulf vil vise seg fram i dag? Ja, for dei heiter det desse to vakre fuglane som har bygd seg ein stor einebustad på «hi sida tå fjorden».

Bilde

Ser de den fantastiske tegninga  i fjellveggen som naturen har skapt heilt sjølv?… men inga ørn i sikte enno

Bilde

Vi må rett og slett hjelpe til med å få lokke frem den majestetiske fuglen. «Eg fiska ikkje», sei Bente, men eg, eg leike tøff ( jada) og får ut snøret. Lyr på kroken og ørnematen er sikra. Eg sei ikkje noko her på bloggen om lydane som kom ut av munnen min i prosessen med å få denne svære fisken dau nok til å handtera han enda fleire gonger fordi,  Bente veit at det kan være lurt å få fisken til å flyta slik at ørna ser den (så de forstår han må væra heilt dau). Eg pumpar han full av luft med ei sprøyte og ein kanyle…vi er då helsearbeidarar begge to.

Bilde

og jammen, der kom ho og fanga maten vi hadde fiske til henne. Gjett om eg var irritert over kun å ha kamera på telefonen med meg då. Kva er ein Iphone4s mot Bente sitt Nikon speilreflekskamera med vaksne linser? Fuglen er majestetisk og vakker og mykje større enn kva eg trudde, og eg lot meg fasinera og vart yr som ein unge som får lørdagsgodt på ein mandag.

Bilde

Skotøyet var som alltid i orden

BildeBilde

…og  eg  trengte kjøla meg ned etter den ekstatiske opplevelsen ( eg ville vel kvitta meg med litt fiskelukt også), men eg orke ikkje visa så mykje av meg sjølv ( kroppen min i iskaldt vatn) for heile verda, så eit lite bilde for halda

Bilde

for som de ser er det ikkje dei heilt store badetemperaturane vi snakkar om

Bilde

og snipp snapp snute, så var den sommerdagen over…

vel vitande om at dei grå dagane jo også kan være vakre om ein let inntrykket av tåka som kjem sigande  få plass i minnet på same måten som soldagane.

6 kommentarer

 1. Sol

  Flott innlegg ! Er det sant det med at du pumpet luft inn med sprøyte ???
  Svar ærlig til en sjelden-fiskende-ikke-helsearbeider…

  • Ja, vi pumpa den nydrepte fisken full i luft:)

 2. Sol

  stilig !

  • no leika eg meg, redigere og styre på….må jo lære dette med bilde også:)

 3. Bente

  Dette må me gjenta. Opplevelsene står i kø på Costa del…Ørn og lomvie nesten på dørstokken,bading i iskaldt vatn, ka meir kan ein ynskja?
  Du er fantastisk flink å ordlegge deg, eg har ikkje den evnen så eg står helst over den biten. Stor klem

  • må leika meg litt og…og me hadde fantastiske dagar…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: