Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Jeg liker ikke så godt helgene lengre jeg…

God helg da folkens. TGIF, eller god jul, eller god sommer. Jeg er ikke så glad i disse høytidene lengre, ei heller helgene. Rart? Kanskje og kanskje ikke.

Fordi jeg føler meg så sliten og til og med må være sykemeldt, så ligger det så utrolig mange og uoppnåelige forventninger knyttet til alt dette som vi setter ordet ”god” foran.

”Hva skal du gjør i helgen da?”  eller ”planer for sommerferien?” eller ”klar for julefeiringen, kjøpt gaver?”.

Så orker jeg ikke. Jeg orker ikke den kinoen som kjæresten gjerne vil på. Jeg orker ikke være med på å diske opp på lørdagskvelden, slik jeg alltid har gjort. Jeg orker ikke være med å planlegge en ferie som jeg kanskje ikke har tro på vil bli vellykket fordi mitt humør og min psyke svinger. Jeg orker ikke engang rydde, vaske gulv, lage mat og alt det der som vi faktisk også må gjøre for å våge at noen skal kunne komme på besøk uten at det også føles som et ork. Noen dager hadde jeg klart, men så er det vel egentlig mye bedre å la være å tenke på det, fordi da blir fallhøyden så mye mindre og skuffelsen likeså.

Sånn er det akkurat nå, og det har vært sånn lenge. Målet er å komme litt videre, i alle fall såpass at det ikke trenger å føles som en kjempebragd at baderommet faktisk er blitt vasket, fordi jeg føler egentlig ikke noe glede over akkurat det. Denne gangen klarte jeg det ikke på en dag , men jeg klarte, og det er faktisk lenge siden sist. Kan jeg være litt stolt likevel?

Det var den der 1mmeteren som skulle være nok.

Prøver alt jeg kan og kanskje…en dag?

3 kommentarer

 1. Sol

  Klem for motet ditt her 🙂
  Jeg kjenner også på den følelsen du beskriver her…. For jeg klarer heller ikke planlegge så mange happenings.
  Innimellom klarer jeg å hive meg rundt, fordi noe kommer på litt plutselig; men da er prisen at jeg blir nokså gåen etterpå. Denne helga har jeg det sånn…
  Mannen min har bursdag. Og jeg skulle jo gjerne laget til for han. Men så har jeg allerede brukt opp de kreftene «på forhånd»… Men vi skal likevel ta med oss minsten og dra på kino, så da får vi i hvertfall feiret litt 🙂 Selv om det er annerledes enn jeg vill det skulle vært !
  Kos deg med høstlyngen din ; det har du ihvertfall gjort denne helga. Så langt har ikke jeg kommet 😉

  • trodde vel gjerne det ikke bare er meg som har det sånn..

 2. Det er greit å hvile seg når man er syk eller sliten 🙂 eg har vært mye syk og mye sliten.. med Narcolepsi i mange år var alt eg klarte å ta ut av oppvaskemaskinen, og eg som hadde hatt 100% energi til alt mulig! Selvfordømmelsen hjelper ikke på eller mislykket følelsen hjelper ikke på.. Heldigvis og takk og lov er eg blitt frisk, og det er ingen selvfølge, ivertfall ikke med diagnosene eg har hatt.. men i sykdommen, det er da de småtingene betyr mest? som å glede seg over høstfarger ut vinduet, eller en god kopp te, så hvil uten dårlig samvittighet 😀 du har jo laget til mye og nå er det din tur å hvile, helg, jul eller ka som måtte komme 😉 Klem ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: