Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

Langsynt, nærsynt eller kortsynt?

Briller, hjemme på prøve

Brevet, det første

Jeg ønsker meg nye briller. Briller er bra å ha, både for nærsynte, langsynte og kanskje til og med kortsynte. Egentlig kategoriserer vel jeg under alle tre. Nærsynt fra jeg var veldig ung pluss alderstillegg og så det der med å være litt kortsynt.

For noen uker siden fikk jeg brev i posten fra Modum Bad. Da hadde jeg ventet i 1 år på dette eventuelle brevet. Der står da å lese at jeg innkalles til et vurderingsopphold.

Min reaksjon er at jeg bare kaster brevet i fra meg og sier at nei, dette vil jeg ikke. Gidder ikke, orker ikke VIL IKKE! Det er en svarfrist, og av sikkert ikke mine ”kortsynte” reaksjoner legger jeg meg den på minne og venter til dagen der fristen med å melde tilbake går ut, og sier at jeg kommer.

Ny terskel å tråkke over da jeg får enda et brev med passord som skal brukes for å logge på slik at jeg får fylt ut skjema før dette vurderingsoppholdet. Her snakker vi 8-10 skjema( tror jeg) , noen med bort i mot 50 spørsmål. All den motstand som er i meg skriker mot dette forbaskede skjemaet. Dette vil jeg jo ikke. Til og med antall glass vin pr. Uke vil de vite noe om. Grøss og vinkel!

…så kom det et brev til

Men jeg skal til Modum. Jeg har kjøpt billett og jeg skal faktisk reise, velvitende om at den største og mest kortsynte reaksjonen min faktisk handlet om at jeg orker ikke, bare fordi jeg ikke orker den eventuelle avvisningen jeg kan komme til å føle dersom noen finner ut at dette ikke passer for meg.

Med de progressive brillene mine , kanskje til og med nye, kan det jo hende jeg ser litt bedre etter, både på lang og på kort sikt.

4 kommentarer

  1. Solbjørg Husabø

    Dette kan bli spennende …. !! 😉 Både for deg og de du skal møte der 🙂 🙂 Synes egentlig du er litt heldig…. Selv om det selvsagt er skummelt med skritt i en helt ukjent retning … Klem

    • Tusen takk, og takk for super duper deilig skravletur i dag.

  2. Du er jammen flink til å sette ord på tingene.- flott Rønnaug. Spennande å følge med på bloggen din. Skremmande dersom vår evne ( i øyeblikket ) til å håndtere data verktøy for å fylle ut store skjema skal avgjere om ein skal få tilgang til helsetenester. Lykke til på Modum ! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: