Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

God søvn er ikke oppskrytt…

Jeg pleide å kalle Håvard for min favorittsønn. Suksessfaktoren var høy, til han en dag sa:  “Det kan du vel si,- du har jo bare meg som  er gutt”.

Love Life i London

På fotokunstutstilling

Behovet for å kalle han favorittsønn er ikke blitt mindre etter at han ble student ved Kunsthøyskolen i Bergen. Det er grunn til å tro at han følger hjertet sitt med tanke på fremtiden. Jeg liker det.

I sommeren som gikk var Håvard og jeg på “mor og sønn” tur til London. Med Håvard som premissleverandør ble det travle dager.

Den ene kvelden han skulle på konsert i HydePark tilbragte jeg rimelig utslitt i sengen på rommet på hotellet. Jeg var så fysisk sliten at jeg sovna,- og sov gjennom kvelden og natten.

Å sove er godt. Gode råd er dyre, men hva hjelper? Å springe rundt i Londons gater på jakt etter nye øyeblikk hjalp.

Da jeg var på sykehuset(DPS) sov jeg ikke. Jeg var desperate og undret meg over at det gikk an. Her snakker vi ikke om en eller to netter, men uker. En sykepleier sier,- “du får nå prøve å slappe av”.  Jeg kunne kvalt tror jeg. Så manner jeg meg opp til å si til legen at vær så snill, kan jeg ikke få hjelp til å sove. Da titter hun over brillene sine og sier: “Jamen, da må vi jo gjøre sånn som de gjorde med Michael Jackson”. Da sluttet jeg å si noe om søvn.

Så, det med søvn er et ømt og slitsomt tema. Jeg har prøvd kuledyne, PMV( positive mental visualisering) , Mindfulness, pusteøvelser, regelmessig døgnrytme, ikke fjernsyn og data før sengetid, kan vel si det aller meste som jeg kan komme på.

Men noen ganger sover jeg godt. Og noen ganger er det et kjempeparadoks at den sengen, som jeg tidvis hater, skal gi meg hvile. Den hjelper meg også til at dagene noen ganger ikke trenger å bli så lange, ved at jeg legger meg tidlig og står seint opp.

God søvn er ikke oppskrytt.

2 kommentarer

  1. Søvn er IKKE oppskrytt….to netter uten på meg denne uken….og jeg blir desperat…kan ikke forestille meg…

  2. Sol

    Skal ikke komme med noen råd. Men en dag skal jeg vise deg en App jeg har hatt mye nytte av siste halvåret….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: