Bak fasaden – Rønnaug

Litt om livet med PTSD og hovedgjøremål behandling

En god behandler er alrigth …

En god behandler er gull verdt. En behandler som har kjent deg gjennom mange år, både på godt og vondt. Som er der, som kan korrigere deg  uten at du føler deg tråkket på. Som tåler å høre deg fortelle om igjen og om igjen om traumer som har merket deg for livet. Jeg hadde en slik behandler.

Jeg hadde en slik behandler til jeg dessverre måtte gi tapt for en innleggelse. Det ble for vanskelig å være i dette så utrolig slitsomme livet, og jeg ble innlagt på et av våre DPS.

Han som var min behandler var klok nok til å forstå at noen ganger kommer en til kort, strekker rett og slett ikke til med tanke på kapasitet og kunnskap. Han hadde  slik jeg forstod ekte og oppriktig ønske om at en annen behandler som han mener er best, skal bli min behandler. Dette får han klarsignal fra denne andre om, og jeg venter, og venter og får ikke noe behandling det neste halve året fordi jeg skal begynne hos denne nye og da må selvfølgelig ingen andre gjøre noe i mellomtiden. Det er det jeg får høre på sykehuset og det er det jeg hører fra min ”gamle” behandler. Å sitte på vent er vanskelig, men det skaper også et sett med forventninger. Forventning om en bedre tid kan hende?

Og med forventningene skapes ambivalenser, ambivalenser i bøttevis. Skal jeg, skal jeg ikke? Kan jeg, eller bør jeg ikke? Kanskje mest av alt tanken på om denne andre kan inngi til den tillit som skal til for at jeg som ikke stoler på noen andre i hele verden skal føle på tillit.

Kort fortalt, men begripelig også for dere vil jeg tro, at jeg er i et eller annet vakum der jeg skal finne ut av at det er et nytt mennekse jeg nå fremover skal lære meg å stole på. Jeg har brukt mye krefter og energi på dette uken som gikk og jeg starter denne søndagen med å tenke at noen dager får det rett og slett være alrigth at ikke er så veldige alrigth…

Jeg vil ,-vil,-vil så gjerne få dette til men ambivalensen og usikkerheten kveler……

2 kommentarer

 1. Anne Schillinger

  Kjære Rønnaug
  Ser at du ikke har det så greit for tiden. God bedring!
  Ønsker deg alt godt.
  Masse hilsener fra Anne

  • sånn blir livet noen ganger…tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Krumelurebloggen

En lærerblogg om barn med stort læringspotensial (evnerike barn).

Morten mener ...

- satiriske blikk mot arbeidsliv og karriere, krydret med liv og død og krig og fred og sånt ...

husmorbloggen

En husmors bekjennelser

gamle ugle

Her vil du finne dikt om livet og sånt

Gjøkeredet

om det som er inni hodet og det som er utenfor

Melivetpaaslep

~ ME betyr ikke meg, jeg er mer enn mine begrensninger

Min egen glassengel

Et personlig skriveprosjekt der skår gjenbrukes og skaper noe nytt.

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

rosaroseblogg

Just another WordPress.com site

%d bloggere liker dette: